Waarom nu wel of juist geen doorlopend krediet?

3 augustus 2016 admin 0 Comments

U heeft vast wel eens van doorlopend krediet gehoord. Dit is een vorm van lenen die zeer flexibel is, maar zeker ook enkele struikelpunten kent. Dit komt doordat u uw afgeloste bedrag opnieuw kunt opnemen. In sommige gevallen kan dit zorgen voor een cyclus, waarbij er weinig tot niks wordt afgelost. Wij zullen u adviseren op het gebied van doorlopend, zodat u weet of dit wel of niet bij u past. Wij hopen u voldoende te informeren en wensen u succes met financieren.

Wat is een doorlopend krediet precies?

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet bespreekt u met uw bank of financiële instelling een limiet. Tot dat limiet kunt u geld opnemen, echter is dit wel afhankelijk van de afgesproken frequentie. Bij deze vorm van lenen betaalt u rente over het bedrag dat u heeft opgenomen. Het maandelijkse bedrag dat u moet betalen bestaat uit aflossing en rente. De rente is afhankelijk van uzelf, want die wordt berekend aan de hand van het opgenomen bedrag.

Voordelen doorlopend krediet

Deze leenvorm heeft natuurlijk enkele voordelen. Het grootste voordeel is dat u altijd geld kunt opnemen, omdat het krediet beschikbaar is gesteld door de financiële instelling. Ook kunt u in de meeste gevallen kosteloos extra aflossen, iets wat bij een normale lening vaak juist meer kosten met zich meebrengt. Ook is het natuurlijk prettig om rente te betalen over het bedrag dat u opneemt (en dus leent). Op deze manier weet u zeker dat u alleen kosten maakt voor de dingen die u zelf doet en niet dat er een deel niet wordt gebruikt, maar wel betaald.

Nadelen doorlopend krediet

Het is natuurlijk niet alleen maar rozengeur. Doordat u maandelijks uw afgeloste bedrag kunt opnemen, zal het in veel gevallen lang duren voordat u de lening daadwerkelijk heeft afbetaald. Ook is het niet mogelijk om de rente af te trekken wanneer u het geld gebruikt voor een verbouwing. Dit komt door de invoering van de hypotheekrenteaftrek.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.