Vandaag de dag goedkoop geld lenen

3 oktober 2018 admin 0 Comments

Voor een grote aankoop zoals een huis heb je een lening nodig. Of een lening goedkoop of duur is hangt van veel factoren af. Het belangrijkste waar mensen het snelst aan denken is de rente, maar ook de voorwaarden van de lening zijn belangrijk. Bij het afsluiten van je lening kun je kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Het hangt af van de situatie welke lening jij het best kunt kiezen.

Voorbereiding

Wil je een zo goedkoop mogelijke lening afsluiten, dan is het noodzaak om je goed voor te bereiden. Stel een doel en bedenk hoeveel geld je hiervoor wil uitgeven. Geld lenen kost natuurlijk altijd geld, maar er zijn wel verschillen in de prijzen. Vaak hangt het af van je persoonlijke situatie. Hierbij kun je denken aan je inkomen, uitgaven en je gedrag uit het verleden. Als je altijd je leningen netjes op tijd hebt afbetaald, zal je eerder een lening krijgen dan als je betalingsachterstanden hebt gehad. Op basis van je voorbereidingen kan je kiezen of je voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening zal gaan.

Maandlasten

Een lening waarbij je per maand weinig hoeft terug te betalen lijkt misschien voordelig, maar als deze lening een veel langere looptijd heeft dan een lening waarbij je meer per maand betaalt, ben je uiteindelijk natuurlijk alsnog duurder uit. Probeer daarom geen tunnelvisie te creëren voor de lening met de laagste maandlasten. Bekijk ook eens leningen met een hoog terugbetaalbedrag per maand, maar met een kortere looptijd. Zorg dat de maandlasten helder voor je zijn voor je een beslissing maakt.

Oversluiten

Als je een nieuwe lening wil afsluiten maar je hebt al meerdere leningen lopen, is het handig om de leningen over te sluiten naar één lening. Je betaalt hier vaak een ‘’boete’’ voor, maar als je dit doet kunnen de maandlasten lager worden omdat kleine leningen vaak een hogere rente hebben. Controleer van tevoren of de kosten voor het oversluiten opwegen tegen de korting die je krijgt op je maandlasten.

Bron: www.nuleningaanvragen.nl

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *