Doorlopend krediet

Krediet berekenen
Sticky Post 22 oktober 2011 admin 0 Comments

Wat is een doorlopend krediet?

Wat is een doorlopend krediet eigenlijk? De betekenis van het doorlopend krediet is heel simpel: u leent als consument een bepaald bedrag, maar kunt dit bedrag telkens weer gedeeltelijk of zelfs geheel opnemen.

Over het algemeen wordt de aflossing gebaseerd op een bepaald percentage van het kredietlimiet, maar ook een percentage van het openstaande saldo komt voor. Hiernaast is het bij een doorlopend krediet mogelijk om tijdens de looptijd extra af te lossen, zonder dat daar een boete voor in rekening wordt gebracht.

Waarom lenen via dk?

Maar waarom zou u eigenlijk via een doorlopend krediet (dk) gaan lenen? Er zijn verschillende redenen om lenen via een doorlopend krediet, zoals bijvoorbeeld een ING doorlopend krediet, boven het afsluiten van een gewone lening te verkiezen. Uiteraard zijn er ook wat nadelen. Om het wat overzichtelijker te maken, hebben wij de voor- en nadelen van het doorlopend krediet voor u op een rijtje gezet:

Voordelen doorlopend krediet

  • Flexibel: u kunt zo vaak als u wilt geld opnemen en aflossen.
  • Enkele lening: als u extra geld wilt opnemen, hoeft u geen extra lening af te sluiten.
  • Alleen rente over het opgenomen bedrag: als u minder dan afgesproken opneemt, betaalt u alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen.

Nadelen doorlopend krediet

  • Rentepercentages staan niet vast: de rentes kunnen dus stijgen en dalen.
  • Kans dat u blijft doorlenen: het is verstandig om een plan te maken over hoe u het bedrag gaat aflossen, omdat u anders het risico loopt dat u telkens weer geld bij blijft lenen.

Kredietverstrekkers

Een aantal goede en bekende kredietverstrekkers zijn Rabobank, ING Bank, ABN Amro, Interbank, SNS Bank, ASN Bank, OHRA, DEFAM en Santander. Hierbij is natuurlijk niet gezegd dat ze allemaal lage rentes hebben, maar op dit moment bent u hier het beste uit.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *